suroviny:
jáhly
třtinový cukr
kakao
kokosová moučka (klasický strouhaný kokos)
ořechy (já mám ráda vlašské)
jablka
skořice
čokoláda na vaření, alespoň 50% kakaa
voda
Jáhly jsem uvařila ve vodě (dříve jsem je vařila v rostlinném mléce, ale chuťově nepoznám žádný rozdíl, tak mi přijde škoda na to tím rostlinným mlékem plácat). Poté jsem jáhly osladila třtinovým cukrem (kdo se vyhýbá cukru, může použít třeba stévii, fíky, rozinky,….) a přimíchala jsem do směsi kokos (množství podle vašich chutí, já jím nešetřím) a nakonec jsem přidala i kakao a vlašské ořechy (nasekané na hrubší kousky). Pokud chci dvoubarevný dort, předem si polovinu jáhlové směsi oddělím stranou.
Tuto směs jsem nacpala do dortové formy (předem vymazaná kokosovým olejem a vysypaná kokosem). Nahoru jsem dala strouhaná jablka smíchaná se skořicí, třtinovým cukrem a na kousky nasekanými vlašskými ořechy. Nakonec jsem to celé polila rozehřátou čokoládou na vaření (60% kakaa, rozpuštěná na plotně v trošce vody). Na ozdobu můžete posypat kokosem nebo třeba kousky ořechů, inspiraci se meze nekladou. Na pár hodin nechám vychladit v lednici a návštěva může přijít 😉