Jáhlový dort s jablky a čokoládovou polevou

suroviny:

jáhly

třtinový cukr

kakao

kokosová moučka (klasický strouhaný kokos)

ořechy (já mám ráda vlašské)

jablka

skořice

čokoláda na vaření, alespoň 50% kakaa

voda

 

Jáhly jsem uvařila ve vodě (dříve jsem je vařila v rostlinném mléce, ale chuťově nepoznám žádný rozdíl, tak mi přijde škoda na to tím rostlinným mlékem plácat). Poté jsem jáhly osladila třtinovým cukrem (kdo se vyhýbá cukru, může použít třeba stévii, fíky, rozinky,….) a přimíchala jsem do směsi kokos (množství podle vašich chutí, já jím nešetřím) a nakonec jsem přidala i kakao a vlašské ořechy (nasekané na hrubší kousky). Pokud chci dvoubarevný dort, předem si polovinu jáhlové směsi oddělím stranou.

Tuto směs jsem nacpala do dortové formy (předem vymazaná kokosovým olejem a vysypaná kokosem). Nahoru jsem dala strouhaná jablka smíchaná se skořicí, třtinovým cukrem a na kousky nasekanými vlašskými ořechy. Nakonec jsem to celé polila rozehřátou čokoládou na vaření (60% kakaa, rozpuštěná na plotně v trošce vody). Na ozdobu můžete posypat kokosem nebo třeba kousky ořechů, inspiraci se meze nekladou. Na pár hodin nechám vychladit v lednici a návštěva může přijít 😉

67387_10200708042461413_1949679620326727167_n 

IMG_20141112_025257

Jpeg Jpeg

IMG_20160602_151320 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..