Vícezrnná bageta

bagetka:
2,5 hrnku hladké mouky (můžete smíchat třeba žitnou a pšeničnou)
3/4 kostky droždí
hrnek vody
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli

Kdo má rád vícezrnné bagety, přidá slunečnicová, dyňová, sezamová a lněná semínka, můžeme přidat i vlašské i ořechy,… jak je libo, dle Vašich chuťových pohárků, kombinuji i různé druhy mouky, bylinek (provencálské bylinky, bazalka, tymián, rozmarýna, dobromysl,….), koření (římský kmín, koriandr,…). Nebojte se toho, třeba kombinace bylinek, oliv a vlašských ořechů je TOP.
Připravíme těsto, necháme nakynout, z něj uděláme buď 3 veky nebo nějaké menší bagetky.


Pečeme na 190 stupňů, cca 45 minut, ale raději si to hlidejte, zkuste píchnout špejlí, aby těsto nelepilo, pro křupavější déle (někdo má rád více propečené a zvládne péct i hodinu a půl ….).

Komentáře: 4

  1. Tak to mám radost, že se dílo povedlo a chutnalo. Zkuste pro děti i jáhlový dort s jablky, ořechy a čokoládovou polevou, měl by taky chutnat, dělala jsem ho i na zakázku a vždy s úspěchem.

  2. Přiznám se, že si to nepamatuji přesně, vždy se řídím instinktem, a když si nejsem jistá podle barvy „kůrky“, tak ještě zkouším píchnout dovnitř špejlí, jestli těsto nelepí. Ale 45 minut asi určitě, podle velikosti bagety, možná déle ….

  3. Dobrý den,jak dlouho se pečou??Dala jsem zadělat těsto a až teď jsem si všimla,že tu není čas….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..