„Rybí“ polévka nejen na štědrovečerní večeři

Usmažíme do růžova cibulku na oleji, přidáme nadrcený pepř 4 barev, čerstvě rozdrcené nové koření, sůl, muškátový oříšek, kmín a přelijeme vroucí vodou. Přidáme bobkový list, mořské řasy, nakrájený květák nebo brikolici (nemusí být), hodně kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) a vaříme cca 20 minut (až bude zelenina měkká). Poté vyndáme bobkový list a ponorným mixerem rozmixujeme. Pokud chcete „kousky“ v polévce, můžete tam nakrájet vařenou zeleninu na kousky a třeba přidat i vařené sojové maso, či osmahnutou hlívu, vše je jen na Vaší fantazii a chuti. Nezapomeňte na krutonky nebo smsženou cibulku, ať to není smutné jako tady na fotce.

Tahle polévka bez kousků chutná po rybě právě díky řase a zelenina v ní je jako v rybí polévce, proto je ta chuť stejná.

Tak dobrou chuť a krásné Vánoce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..