Rýžovo ovesno kokosové rostlinné mléko

Jpeg

 

Uvaříme rýži v trochu osolené vodě, přendáme do mixeru (i s vodou), k tomu přidáme předem namočený kokos s ovesnými vločkami (stačí na cca 10-15 minut), dolejeme vodou, osladíme (já používám třtinový cukr) a přidáme trochu vnitřku z vanilkového lusku. Pořádně rozmixujeme.

Pokud to chcete do kávy, přeceďte přes plátýnko nebo husté sítko. Já si mléko necedím, kousky mi nevadí, naopak mi to chutná, ale do kávy, čaje, melty,…. si někdy stranou trochu přecedím.

Odložíme do lednice.

Garantuji Vám, že už si mléko budete dělat doma sami a koupíte si od Alpro, Provamelu či jiného výrobce Vámi oblíbené rostlinné mléko max. občas do kávy do práce, pokud nebudete chtít tahat s sebou lahev mléka z domova 😉

Dobrou chuť 😉