Konzumací živočišných tkání (maso, mléko a mléčné výrobky, vejce) se v těle tvoří záněty a usazuje se cholesterol na vnitřních stranách cév. To způsobuje zdravotní komplikace až úmrtí, zvyšuje markantně riziko infarktů právě díky zanesení cév a totálního kolabsu kardiovaskulárního systému.
Nejen v USA jsou lékaři, kteří vypozorovali na svých hodně nemocných pacientech obrovský zvrat při přechodu na rostlinnu stravu … po přechodu na rostlinnou stravu je pozorováno již během prvních dvou týdnů ustupování cholesterolu v cévách, stejně tak je to i u jincýh typů onemocnění, např. pacienti s problémy s pohybovým aparátem (osteoporóza, artróza) se po přechodu na čistě roslinnou stravu začli cítit lépe a jejich pohybová omezení se zmenšovala a bolesti ustupovaly.
U čistě rostlinné stravy se vypozorovalo i ustupování rakovinných buněk, např. v laboratoři smíchali do krve s rakovinnými buňkami krev čověka na rostlinné stavě a rakovinové buňky doslova vymizely ….