Malinový dort s kokosovou šlehačkou

 

Korpus:

400 g polohrubé mouky

kypřící prášek do pečiva (2 balení)

3/4 skleničky rostlinného oleje

2 skleničky sojového mléka (může být i voda, na chuti to není poznat)

250 g třtinového cukru

prášek do perníku

kypřící prášek do pečiva

kakao

skořice

Smícháme mixerem, nalejeme do dortové formy, kterou předem vymažeme rostlinným tukem (používala jsem Alzan, teď už jen Frisan z Normy) a vysypeme hrubou moukou. Pečeme na 190 stupňů Celsia.

 

Nebo můžeme udělat jáhlový dort se šlehačkou (recept na jáhlový dort zde: http://vegdream.cz/?page_id=643)

Po vychladnutí namažeme šlehačkou (mixerem kokosové mléko z plechu smícháme s trochou třtinového cukru a skořicí), viz níže, posypeme malinami nebo banánem, jak je libo, dáme další vrstvu šlehačky a nakonec nalijeme rozpuštěnou čokoládu, viz níže. Dáme vychladnout do lednice.

Šlehačka:

kokosové mléko v plechu, vychlazené v ledničce

třtinový cukr

skořice

vyšleháme mixerem

Čokoládová poleva:

trocha vody nebo rostlinného mléka

trochu kokosového tuku

čokoláda na vaření nebo vysoko procentní čokoláda neobsahující mléko

rozehřejeme na sporáku

Dort je dobrý i s banány, jahodami,…. podle toho, jaké ovoce zrovna máte.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.