Hlíva à la kapr s bramborovým salátem

Bramborový salát:
Vařené brambory, syrová cibule, hrášek (použila jsem plechovku z obchodu), zavařené okurky, vařená mrkev, pepř, sůl, sojanéza. Vše zamícháme a dáme odležet do chladničky.

Pokud byste nesehnali nebo zapomněli koupit sojalku či sojanézu, tak stačí vzít jáhly, uvařit je, rozmixovat a smíchat s trochou vody ze zavařovaných okurek a okořenit třeba trochou pepře, soli,…. dle chuti.

 

Obalovaná hlíva ústřičná:
Obalíme v hladké mouce (bezlepkáři v kukuřičné hladké), místo vejce uděláme těstíčko (hladká mouka – kukuřičná pro bez lepkáře a voda, můžete přidat hrašku, používá se místo vejce, je to škrob, čili dobré pojivo, sůl, pepř, bylinky – provencálské, tymián, rozmarýn) a nakonec obalíme klasicky ve strouhance (pro bezlepkáře v kukuřičné strouhance).

Já jsem letos zabalila hlívu do řasy, pak do těstíčka a strouhanky, má to díky tomu chuť po rybině. Přichytila jsem to párátky, takže i „kosti“ byly.

 

Osmažíme na rostlinném oleji. Na strouhanku pozor, do běžného pečiva se často dává sádlo, do některých pečiv dávají i vejce, a ze zákona není povinné „malé množství sádla“ uvádět ve složení, čili to na první dojem působí jako vegan pečivo, ale často není. Já osobně používám i díky lepku už jen kukuřičnou strouhanku, smíchám si hrubou s hladkou a nebo použiju jen hrubou, protože mám ráda ty hrubší kousky. Někdo si dokonce jen naláme kukuřičné lupínky a obaluje v tom. Je to na vás.

Kdo nechce rybí chuť, řasu nepoužije, níže hlíva bez řasy, výše s řasou.

komentáře 2

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *