Zeleninové lasagne

Těstovinové plátky předvaříme v osolené vodě.

Bešamelová omáčka: jíška (hladká mouka, rostlinný olej) zalitá ohřátým sojovým mlékem. Mícháme neustále do zhoustnutí, chvíli povaříme. Dochutíme solí, pepřem, tymiánem.

Zeleninu orestujeme na rostlinném oleji na pánvi (pórek, paprika, čínské zelí, růžičková kapusta) a přidáme rajčatovou omáčku (nebo rajský protlak), tymián, pepř 4 barev, sůl.

Do pekáčku nalejeme vrstvu bešamelu, na to položíme vrstvu těstovinových plátků, pokryjeme vrstvou připravené zeleninové směsi a na to nalejeme vrstvu bešamelové omáčky. Pokryjeme další vrstvou těstovinových plátků. Takto uděláme několik vrstev, horní vrstva těstovinových plátků zůstane pokrytá pouze bešamelovou omáčkou.

Pečeme v troubě na cca 180 stupňů.

Dobrou chuť.

1 komentář

  1. Take se vam obcas stane, ze otevrete lednici a v ni je jen zelenina? Tak ji vyuzijte a pripravte tyto rychle lasagne. Bez zbytecnych kalorii.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *