Hlíva ústřičná s bramborovým salátem, doporučeno hlavním chlupatým šéfkuchařem :)

Bramborový salát:
Vařené brambory, syrová cibule, hrášek (použila jsem plechovku z obchodu), zavařené okurky, vařená mrkev, pepř, sůl, sojanéza. Vše zamícháme a dáme odležet do chladničky.

Pokud byste nesehnali nebo zapomněli koupit sojalku či sojanézu, tak stačí vzít jáhly, uvařit je, rozmixovat a smíchat s trochou vody ze zavařovaných okurek a okořenit třeba trochou pepře, soli,…. dle chuti 🙂

 

Obalovaná hlíva ústřičná:
Obalíme v hladké mouce, místo vejce uděláme těstíčko (hladká mouka a voda) a nakonec obalíme klasicky ve strouhance. Osmažíme na rostlinném oleji. Na strouhanku pozor, do běžného pečiva se často dává sádlo a nebo mouka, do některých pečiv dávají i vejce. malé množství sádla se ani nemusí uvádět ve složení, čili to na první dojem působí jako vegan pečivo. Já osobně si používám kukuřičnou strouhanku, smíchám si hrubou s hladkou, mám ráda ty hrubší kousky. Někdo si naláme kukuřičné lupínky a obaluje v tom. Je to na vás 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *