Vícezrnná bageta

bagetka:
2,5 hrnku hladké mouky (můžete smíchat třeba žitnou a pšeničnou)
3/4 kostky droždí
hrnek vody
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli

Kdo má rád vícezrnné bagety, přidá slunečnicová, dyňová, sezamová a lněná semínka, můžeme přidat i vlašské i ořechy,… jak je libo, dle Vašich chuťových pohárků 😉 Já kombinuji i různé druhy mouky, bylinek (provencálské bylinky, bazalka, tymián, rozmarýna, dobromysl,….), koření (římský kmín, koriandr,…). Nebojte se toho, třeba kombinace bylinek, oliv a vlašských ořechů je TOP 🙂
Připravíme těsto, necháme nakynout, z něj uděláme buď 3 veky nebo nějaké menší bagetky.


pečeme na 190 stupňů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *