Malinový dort s kokosovou šlehačkou

IMG_20150504_193627

Korpus:

400 g polohrubé mouky

kypřící prášek do pečiva (2 balení)

3/4 skleničky rostlinného oleje

2 skleničky sojového mléka (může být i voda, na chuti to není poznat)

250 g třtinového cukru

prášek do perníku

kardamon

badyán

skořice

kakao

Smícháme mixerem, nalejeme do dortové formy, kterou předem vymažeme rostlinným tukem (používám Alzan) a vysypeme hrubou moukou. Pečeme na 190 stupňů Celsia.

 

Nebo můžeme udělat jáhlový dort se šlehačkou (recept na jáhlový dort zde: http://vegdream.cz/?page_id=643)

Po vychladnutí namažeme šlehačkou, viz níže, posypeme malinami, dáme další vrstvu šlehačky a nakonec nalijeme rozpuštěnou čokoládu, viz níže. Dáme vychladnout do lednice.

 

Šlehačka:

kokosové mléko v plechovce (odzkoušené z Alberta), vychlazené v ledničce

třtinový cukr

skořice

vyšleháme mixerem

 

Čokoládová poleva:

trocha vody

čokoláda na vaření nebo vysoko procentní čokoláda neobsahující mléko

rozehřejeme na sporáku

 

Dort je dobrý i s banány, jahodami,…. podle toho, jaké ovoce zrovna máte.

Jpeg

Jpeg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *